Passa al contingut principal

Resum de la reunió de pares i cau al carrer

Hola famílies!

Us deixem un resum de les coses més importants que vam parlar a la reunió del darrer dimecres 27 de març. Al final de tot a la postdata hi ha dos missatges importants pels Rikkis que esteu llegint això:


1. Projecte ApS: "Salvem els animals"

Els infants de la unitat de Rikkis han decidit que aquest any volen fer un projecte d'aprenentatge i servei (ApS) sobre la Proctectora de Granollers. Un ApS és un mètode educatiu pel qual els infants aprenen de manera vivencial mentres ajuden a deixar el món una mica millor de com l'han trobat. És important que el que aprenguin al cau no sigui perquè han absorbit molts continguts per a després posar-los per escrit en un paper, sinó que se sentin seva una missió i que al acomplir-la. Això els deixa uns records inesborrables que contribueixin en convertir-los en persones més generoses i propenses a mirar al seu voltant, preocupant-se per què poden fer pels altres, enlloc de seguir la corrent de la actualitat que només ens veu com a consumidors que esperen coses del món.

Primer farem un aprenentatge de l’entorn i després hi incidirem en forma d’acció. El nostre ApS sobre la Protectora de Granollers es realitza principalment al mes d’abril i queda calendaritzat de la següent manera:

6/04 Cau al carrer de 16h a 18h: farem una recapta de diners i material per a col·laborar amb la protectora. Tant les famílies com els infants ajudaríeu molt si escampéssiu aquesta data entre tots els coneguts per tal d'aconseguir la màxima participació. Si algú després d'aquest dia encara ha rebut més material o aportacions, també les podrà portar els següents dies fins el 27, que serà quan ho entregarem tot en mà a la protectora.

13/04 Cau matinal de 10h a 12h: vindran persones de la Protectora al cau a explicar-nos quina és la seva tasca i la importància d’aquesta (sabem que els caus matinals són complicats, però ens hem hagut de cenyir a l’horari que els anava bé).

27 i 28/04 Sortida: el dia i la nit de dissabte els passarem a la Garriga. Diumenge al matí anirem a conèixer de prop les instal·lacions de la protectora i els animals que hi ha. Els donarem un cop de mà passejant els gossos i els entregarem el que haguem recollit el dia 6.

Al maig farem la revisió del projecte.

2. Altres dates importants

11 i 12 de maig: segons el calendari, el dissabte 11 hi ha cau. Des de la nostra Demarcació, però, s’han organitzat trobades de totes les branques. La de Llops i Daines serà a Granollers! Per tant, no farem cau i hi haurà sortida.

18 i 19 de maig: festa d’agrupament, tal i com ja marca el calendari hi haurà, doncs, dues sortides seguides!

Del 28 de juliol al 7 d’agost campaments d’estiu al costat de la Guingueta d’Àneu! Farem una altra reunió més endavant per parlar dels detalls dels campaments.


3. Assistència

Per últim, ens sap greu haver de fer un recordatori del que es va comentar a la reunió d’inici de curs sobre l'assistència. A banda de que el cau requereix un compromís per poder treballar bé i fer seguiment de la unitat i dels infants, la llista d’espera per entrar és molt llarga. Per això vam decidir que aquest any hauríem d’adoptar un rol estricte pel que fa l'assistència.

Repetim que si els vostres fills o filles no poden venir al cau perquè tenen compromisos inevitables necessitem que ens comenteu la raó per poder tenir en compte que la falta és justificada. Si hi ha faltes sense justificar haurem de demanar a la família en qüestió que desapunti al seu fill per poder deixar lloc a infants que ho aprofitin més.

Parlant amb tots vosaltres a la reunió, decidim que a partir d’ara no es confirmarà l’assistència pel grup (ja que se sobreentén que al cau cal venir-hi) i que en cas que algú no pugui assistir pel motiu que sigui, ho comentarà a qualsevol dels cinc caps per missatge privat enlloc de fer-ho pel grup general. Així aconseguim evitar l'spam que es feia cada setmana i que la gent que no ve no desincentivi als altres a no venir.

Tant com puc!

Equip de caps de Llops i Daines Rikkis



P.D: A part, us confirmem que aquest dissabte hi haurà cau de 4 a 6. En teoria és al carrer, per fer la col·lecta de collars i material pels gossos o diners, però si plou farem un altre plan dins el cau, així que quedarem al Lledoner i si no plou ja baixarem.

P.P.D: Passi el que passi, la contrasenya serà "jugar al pica paret" i la haureu de dir quan us preguntem que "què voleu fer per dinar?".


Ànims, que entre tots ho podrem tot!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Carta de comiat curs 2016-17

Ara fa un any vam agafar tots junts un tren. Amb les motxilles buides i amb moltes expectatives vam començar un nou camí, un camí que no sabíem on ens portaria ni que ens esperava. A mesura que vivíem caus, sortides i festes les nostres motxilles s'omplien de moments, emocions i aprenentatge.  Els caps hem tingut el privilegi de ser els maquinistes del vostre tren i acompanyar-vos durant aquest any on hem compartit moments de riures i plors, on us hem transmès tot el que el cau ens ha transmès a nosaltres i hem intentat que ho estimeu tant com ho estimem els caps. Heu après de nosaltres així com nosaltres ho hem fet de vosaltres.  Fer de guia no sempre es fàcil però quan et trobes una unitat com la que hem anat construint aquest any te'n adones que créixer no només es fer-te vell sinó que també es fer-te gran.  Ara després d'un any ha arribat l'hora de baixar del tren, obrir les motxilles i valorar. Els caps us podem dir que ha estat un orgull acompanyar-vos durant aque

els Llops i Daines

VES AL BLOC DE COTORRA! La unitat de Llops i Daines la formen nens i nenes de 9, 10 i 11 anys. És una unitat on normalment s’hi troben per una banda nens/es que ja venen de castors i ja coneixen una mica l’agrupament i per l’altra banda nens/es nous que encara l’han de conèixer. Sovint hi ha diferències d’edat, els de tercer any tenen més inquietuds i volen ser més grans. Entre els nens i les nenes els hi costa relacionar-se. En aquesta edat els llops i daines els hi agrada fer activitats dinàmiques però també s’ho passen bé organitzant i planificant activitats pensades per ells mateixos. Tenen molta imaginació i a l’hora de proposar activitats o projectes són molt ambiciosos. És una edat on comencen a aprendre a treballar amb grup, respectar les altres opinions i a organitzar-se com a equip. Sovint s’organitzen per sisenes que és un grup format per 5 o 6 Llops/Daines . El funcionament de la unitat és molt semblant al de Castors, cada mes es realitzen dos caus els dissabtes de 16:00 a

CAMPAMENTS Guingueta d'Àneu 2019!

Hooooola Rikkis! Marxem de campaments!!!!!!! Per anar preparats, us refresquem el que vam comentar a la reunió de famílies i afegim una llisteta que segur que trobeu interessant per preparar els campaments. Quedem el diumenge 28 de juliol a les 07:00 al lledoner molt puntuals perquè el bus surt a les 07:30. Per tornar arribem a Granollers sobre les 16:00.  Durant els campaments, farem una pila d'activitats, la cosa anirà, resumint una mica, així: - Dia 1 (diumenge): muntem tendes i organitzem el campament. - Dia 2 (dilluns 29): iniciem l'eix d'animació i encetem l'activitat de l’hort. - Dia 3 (dimarts 30): Dia al revés - S'inverteix l'ordre de totes les activitats i àpats del dia, així com la manera de vestir, la de parlar i, si podem, el Sol i la Lluna també sortiran al revés (aquí no prometem res). - Dia 4 (dimecres 31): Fem un servei a Cerbi - Senyalitzem un camí amb pintura per a millorar la mobilitat i facilitar la vida als propers visitant